Home
>
Boeken
>
Geesteswetenschap
>
De poort naar de geestelijke wereld - Met grendels en scharnieren
De poort naar de geestelijke wereld - Met grendels en scharnieren, 9789075240559

De poort naar de geestelijke wereld - Met grendels en scharnieren

Mieke Mosmuller

In dit boek tracht de auteur – door uitvoerig in te gaan op verschillende standpunten met betrekking tot het vraagstuk van het observeren van het denken – te laten zien dat de poort naar de geestelijke wereld geopend kan worden. De sleutel voor deze poort is de uitzonderingstoestand waarin de strevende mens zich verplaatst wanneer hij probeert het denken te observeren terwijl hij denkt. Door het betreden van deze toestand, die daardoor een ‘uitzondering’ is dat deze alleen in vrijheid ingenomen kan worden, metamorfoseert het denken van de ziel zich in een geestelijk denken.

Direct leverbaar • ISBN  9789075240559 • Linnen, gebonden • 264 pagina's • Nederlands • 2018 • € 30,00

 

CBLibrisAmazonBol.comBrunaAKO

U kunt als boekhandel via een account bestellen met de gebruikelijke boekhandelskorting. Neem hiervoor contact op met boekhandel@uitgeverij-occident.nl.

Omschrijving

De denker blijkt een te zijn met de idee: De intuïtie van het denken is tegelijk de idee. Waarnemen van de idee is zelfwaarneming. De intuïtie van de denker (het evident worden van de denker) is niet alleen de kennis-idee maar evenzo zeer de morele idee. De denker is moreel, is met de morele idee volledig een. De intuïtie van de denker is ook niet alleen de kennis-idee en de morele idee. Deze ‘is’ de geestelijke wereld, behoort daartoe. De denker heeft zijn thuisland in de geestelijke wereld, en in de intuïtie is hij daarmee geheel verenigd. Intuïtief denken vormt de poort naar de geestelijke wereld.

In dit boek tracht de auteur – door uitvoerig in te gaan op verschillende standpunten met betrekking tot het vraagstuk van het observeren van het denken – te laten zien dat de poort naar de geestelijke wereld geopend kan worden. De sleutel voor deze poort is de uitzonderingstoestand waarin de strevende mens zich verplaatst wanneer hij probeert het denken te observeren terwijl hij denkt. Door het betreden van deze toestand, die daardoor een ‘uitzondering’ is dat deze alleen in vrijheid ingenomen kan worden, metamorfoseert het denken van de ziel zich in een geestelijk denken. Leert de denker met zijn geestelijk denken als met een oog om zich heen te kijken, dan schouwt het de zuiver geestelijke wereld.

Naast eigen ervaringen met de observatie van het denken bevat het boek kritische beschouwingen van ‘Beobachtung des Denkens bei Rudolf Steiner’ van Michael Muschalle en ‘Intuïtion und Ich-Erfahrung’ van Renatus Ziegler.

Boekspecificaties
Titel
De poort naar de geestelijke wereld - Met grendels en scharnieren
Auteur
Mieke Mosmuller
Categorie
Geesteswetenschap, Mieke Mosmuller
ISBN

9789075240559

Taal
Nederlands
Uitvoering
Linnen, gebonden
Omvang
264 pagina's
Afmetingen
230 x 156mm
Publicatiejaar
2018
Retailprijs
€ 30,00
Boekfragment (PDF)

CBLibrisAmazonBol.comBrunaAKO

U kunt als boekhandel via een account bestellen met de gebruikelijke boekhandelskorting. Neem hiervoor contact op met boekhandel@uitgeverij-occident.nl.

Leer Voelen! - Mieke Mosmuller
Bitterzoete Smart- De verschijning van Christus in de etherische wereld - Mieke Mosmuller

Nieuw

Bitterzoete Smart- De verschijning van Christus in de etherische wereld

Mieke Mosmuller

“Als kind kennen we het verdriet dat grenst aan de gelukzaligheid. Als volwassene ben je daarvoor te hard geworden. Het tot tranen toe geroerd w...

Direct leverbaar • ISBN  9789075240696 • Linnen, gebonden • 110 pagina's • Nederlands • 2023 • € 26,50

CBLibrisAmazonBol.comBrunaAKOStandaard Boekhandel