Home
>
Begrijpen van het Denken. Recensie door: Ruud Booms

Begrijpen van het Denken. Recensie door: Ruud Booms

De auteur van de in elkaar overlopende bundel korte essays over het overwegen en begrijpen van het denken volgt het spoor terug vanuit een extern gericht beleven van het begrijpen naar een verinnerlijkt observeren van de geest door de ziel.

Zij maakt daartoe onder meer gebruik van de gulden snede, die kan worden gedefinieerd als een verhouding tussen lijnstukken binnen meetkundige figuren in een systematische volgorde. Met het verwerven van deze bijzondere staat van bewustzijn zal de dualiteit van subject en object worden overstegen. De waarnemer, het waarnemen en het waargenomene vloeien in elkaar over. De mens zal volledig tot zichzelf komen en worden bevrijd uit de geconditioneerde patronen van het ego. De auteur benadert de zin van het bestaan vanuit een westers perspectief, i.e. de antroposofie en de invloed van haar grondlegger Rudolf Steiner.Ter ondersteuning van haar thesen verwijst en citeert zij met regelmaat naar en uit de werken en teksten van Steiner.
Leer Voelen! - Mieke Mosmuller
Tedere Vertroosting - De verschijning van Christus in de etherische wereld - Mieke Mosmuller

Nieuw

Tedere Vertroosting - De verschijning van Christus in de etherische wereld

Mieke Mosmuller

Zoals onze fysieke lichamen een kiem van het opstandingslichaam in zich dragen, zo dragen sindsdien onze etherlichamen een vonk Liefde in zich. De Lie...

Verwacht op 1-12-2022 • ISBN  9789075240658 • Linnen, gebonden • 116 pagina's • Nederlands • 2022 • € 24,95

CBLibrisAmazonBol.comBrunaAKOStandaard Boekhandel